Welkom bij FD Boven-Leeuwen

 

FD Boven-Leeuwen maakt zich sterk voor de leefbaarheid in Boven-Leeuwen. FD Boven-Leeuwen is met één zetel
vertegenwoordigd in de Gemeenteraad van West Maas en Waal. Deze zetel wordt ingevuld door Oscar van Doorn.

 Boven-Leeuwen 1 small  Boven-Leeuwen 2 small
 Boven-Leeuwen 3 small  Boven-Leeuwen 4 small

 

Bestuur

Het bestuur van FD Boven-Leeuwen wordt gevormd door Mies de Ruiter-Coppes (voorzitter), Maarten van Eldijk (Penningmeester) 

 

Geschiedenis

In 1974 hebben enkele inwoners van Boven-Leeuwen de hoofden bij elkaar gestoken om een eigen politieke partij voor Boven-Leeuwen op te richten. De voornaamste reden hiervoor was de onvrede dat de partijen die het op dat moment voor het zeggen hadden te weinig aan de leefbaarheid in Boven-Leeuwen deden. De partij werd opgericht en kreeg de naam Partij Belangen Gemeenschap (PBG).

 

Bij de raadsverkiezingen in september 1974 van de toenmalige gemeente Wamel kwam men meteen in de raad met twee zetels. Acht jaar later kwam de PBG zelfs met drie zetels in de gemeenteraad en mocht men een wethouder leveren. Op 1 januari 1984 vond de Gemeentelijke herindeling plaats. Hierbij kwam de PBG met twee personen in de raad.

 

In 1993 werd er vanuit de Federatie Dorpslijsten West Maas en Waal, die toen bestond uit FD Dreumel, FD Maasdorpen, FD Wamel en FD Beneden-Leeuwen druk uitgeoefend op de PBG om zich aan te sluiten bij de FD en zo een sterk geheel te vormen in de Gemeente West Maas en Waal. Na vele gesprekken en de garantie dat elk dorp met een eigen lijst aan de verkiezingen zou deelnemen werd door de leden van de PBG besloten om zich aan te sluiten bij de FD.